Ieder mens is anders en ieder dier is anders. Als huisdiereneigenaar kom je daar maar al te snel achter. Zeker wanneer je meerdere huisdieren hebt (gehad). Het ene dier heeft meer aandacht en verzorging nodig dan het andere dier. Zeker wanneer je dier iets mankeert, zul je dit merken. In deze blog vertel ik je wat voor zorg veel voorkomt als het bijvoorbeeld om honden gaat. Let op, dit is geen advies. Lees je mee?

Van fysio en oefeningen voor het lijf

Wanneer je hond al wat ouder is, stram is of een andere aandoening heeft, kan het zomaar zo zijn dat bezoekjes aan een gespecialiseerde fysiotherapeut helpen. Deze fysio is gespecialiseerd op het helpen van dieren, zoals bijvoorbeeld de hond. De fysio kan oefeningen met de hond doen of massages geven om pijnlijke plekken te verlichten. Dit is een veelvoorkomend hulpmiddel voor honden die lijden aan gewrichtsziektes of die revalideren na een operatie.

Tot medicatie voor een fijner leven

Dieren praten niet en dus kan het vaak lastig zijn om te bepalen waar je dier nu precies last van heeft. En zelfs wanneer je erachter komt, is er niet altijd een kant en klare oplossing. Gelukkig is de medicijnwereld ook vergevorderd als het op dieren aankomt. Soms kan medicatie een simpele oplossing bieden of verlichting geven van bestaande klachten. Iets wat steeds meer gebruikt wordt is bijvoorbeeld CBD olie voor honden van Happy-CBD.com.

En van het betere breinwerk

Ook qua training heeft iedere hond iets anders nodig. Dit heeft vaak ook te maken met het ras. Sommige honden hebben meer uitdaging nodig als het om beweging of juist denken aan komt. Zo kan je je hond trainen in jagen en speuren maar ook in het hoeden of het maken van puzzels. Naast de standaard trucs en commando’s natuurlijk.

Tot ietsje minder breinwerk

Maar wanneer je een hondje hebt die al het een en ander heeft meegemaakt, wil je wellicht helemaal niet. Sommige mensen kiezen in het geval van een angstige hond ook voor wietolie kopen. Dit kan de hond namelijk wat meer rustig maken en dus laten ontspannen. Het wordt steeds vaker door hondeneigenaren gebruikt in situaties die triggerend kunnen zijn voor hun trouwe viervoeter. Denk aan drukke plekken, alleen zijn of als men weet dat er harde geluiden zullen plaatsvinden zoals met oudejaarsavond. Uiteraard moet je pas met het toedienen hiervan beginnen wanneer je met een dierenarts gesproken hebt.