Er zijn veel dingen waar u aan moet denken als u een bedrijf runt, en een daarvan is verzekeringen. Een inboedel- en wettelijke verzekering is iets dat elke ondernemer zou moeten hebben, maar het kan lastig zijn om het te begrijpen. In deze blogpost zetten we alles op een rij wat u moet weten over inboedel- en wettelijke verzekeringen, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw bedrijf goed beschermd is.

Wat is inboedel- en rechtsbijstandverzekering

Bijna iedereen heeft een vorm van verzekering – of het nu gaat om gezondheid, leven of auto. Maar niet veel mensen beseffen het belang van inboedel- en rechtsbijstandverzekeringen. Velen van ons gaan ervan uit dat de verzekering van onze huiseigenaar alles in ons huis zal dekken, maar dat is niet altijd het geval. En als u huurt, zal het beleid van uw huisbaas uw bezittingen waarschijnlijk ook niet dekken. Daarom is het belangrijk om een ​​inboedelverzekering te hebben om je persoonlijke bezittingen te beschermen tegen diefstal, brand of andere schade.

Waarom hebben bedrijven het nodig?

Als ondernemer heb je veel op je bord. Tussen het aansturen van werknemers, het bijhouden van de inventaris en ervoor zorgen dat uw klanten tevreden zijn, is het laatste waar u zich zorgen over wilt maken of uw inboedel gedekt is in geval van een ongeval. Dan komt de inboedelverzekering om de hoek kijken. Met een inboedelverzekering beschermt u de bezittingen van uw bedrijf bij schade of diefstal, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Wat dekt het?

De verzekering van uw huisbaas dekt alleen de structuur van het onroerend goed – niet uw bezittingen. En als er brand of overstroming is, of als iemand inbreekt en je spullen steelt, kun je buiten de boot vallen, tenzij je een inboedelverzekering hebt. Een inboedelverzekering is bedoeld om uw persoonlijke bezittingen te beschermen tegen schade of diefstal.

Hoeveel kost het?

Een inboedelverzekering dekt de kosten van het vervangen van uw bezittingen en een rechtsbijstandverzekering afsluiten geeft u toegang tot een advocaat voor het geval u er een nodig heeft. De kosten van een inboedelverzekering variëren afhankelijk van de waarde van uw bezittingen, maar zijn over het algemeen redelijk betaalbaar. Rechtsbijstand is ook heel betaalbaar, vooral in vergelijking met de kosten van het inhuren van een advocaat als je geen dekking hebt.

Is er verder nog iets te weten over inboedel en rechtsbijstand?

De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat ze een vorm van inboedelverzekering zouden moeten hebben om hun bezittingen te beschermen in geval van brand, diefstal of een andere ramp. Er zijn echter nog een aantal zaken die u moet weten over inboedel- en rechtsbijstandverzekeringen die misschien niet direct voor de hand liggen. Veel polissen dekken bijvoorbeeld alleen de marktwaarde van uw bezittingen – dus als u bijzonder waardevolle spullen heeft, is het de moeite waard om te controleren of uw polis ze voor de volledige waarde dekt.