Iedereen kan natuurlijk wel manieren verzinnen om iedere maand geld over te houden. Maar, soms kan het allemaal even niet te veel zijn. Om extra inspiratie op te doen is het handig om te kijken naar deze tips. Hopelijk heb je aan het einde van de volgende maand weer wat extra budget over.

Overzicht

Als eerst is het belangrijk om je vaste lasten overzichtelijk op te schrijven. Zo weet je precies wat je minimaal nodig hebt per maand. Kan je daar alvast iets in schrappen, door bijvoorbeeld abonnementen op te zeggen? Wellicht kan je verzekeringen wisselen, of kan je een auto wegdoen? Daarna ga je je variabele lasten bekijken van de afgelopen vier maanden. Kijk per categorie wat je minimaal nodig hebt per maand. Kijk bijvoorbeeld eens naar de boodschappen. Geef jezelf daar elke maand een vast budget voor (zo laag als je kan) en zorg dat je er niet overheen gaat. Dit alleen al kan je zo honderd euro per maand schelen. Doe dit voor alle variabele categorieën. Houd daarbij ook rekening met de lasten die je alleen af en toe hebt, zoals verjaardagscadeaus en kosten die één keer per kwartaal komen bijvoorbeeld.

Wie het kleine niet eert…

Dan ga je kijken naar de kleine bedragen die je tussendoor uitgeeft. Een koffietje hier, een hapje daar. Dan weer een keer eten bestellen. Moest die auto echt door de wasstraat, of had je hem ook wel zelf kunnen wassen? Tel al die kleine bedragen voor de gein eens op. Zonder dat je het merkt heb je zo honderd euro extra uitgegeven in de maand. En dan hebben we het nog niet eens over kleding, hè dames? Andersom kan je ook kijken of je juist kleine bedragen bij kan verdienen. Als we het dan toch over al die kleding hebben, ruim je kasten eens op en verkoop al die mooie items op een marktplaats. Door kleine kosten te schrappen en kleine inkomsten te genereren kan je zo weer heel wat geld overhouden in de maand.

Spelen met de hypotheek

Tenslotte is het verstandig om eens in de zoveel tijd om de tafel te gaan zitten met een onafhankelijke hypotheekadviseur, bijvoorbeeld van Univé. Gezien dit bedrijf geen winstoogmerk heeft en maar liefst 40 verschillende hypotheken met elkaar vergelijkt, krijg je altijd een eerlijk en goed advies. Wist je dat je soms je hypotheek kunt oversluiten om kosten te besparen? En wist je ook dat je de overwaarde van je huis voor heel veel zaken kan gebruiken? Ontdek meer over hypotheken bij Univé door te klikken op de link.